Storm på Tylösand


28 Maj var det äntligen dags för Gabriella och Alexander att få säga Ja till varandra. Dagen bjöd däremot på en hel del utmaningar för mig, storm, regn & ett ganska pressat tidschema!


Trots att Gabriella & Alexander känns som den perfekta matchen började det hela lite kämpigt för Alex. De träffades i Växjö där Gabriella studerade till Socionom och Alex studerade Industriell ekonomi. På en studentklubb såg Alex Gabriella, och tyckte hon var den snyggaste hon någonsin sett. Gabriella kollade, vad han trodde, vänligt åt hans håll och trodde att han enkelt kunde ro detta i hamn. Väl framme frågar Bella vad han glor på. Som Bella & Alex själva sa, det var kärlek vid andra ögonkastet.

Förberedelser i The Big L

Dagen började i en av Hotel Tylösands sviter, The big L. Utanför fönsterväggen var det näst intill storm, och emellanåt föll det några regndroppar. När jag anlände var det redan fullt hus. Bellas mamma, tärnorna Maja, Estelle, Lisa & Josefine gjorde sig iordning samtidigt som Bella. De hade två frisörer och en MUA som hjälpte tjejerna. Jag älskar verkligen förberedelser, pirret och nervositeten i rummet samtidigt som förväntningarna stiger till taket. Det är en dag som brudparet förberett sig för länge, och som helt plötsligt är här.

First look på hotellet

Utanör föll regnet, och därför planerade vi tillsammans om för att göra first look inomhus. Eftersom tidsschemat var lite pressat valde vi att göra first look i korridoren utanför tjejernas hotellrum. Gabriella, som inte var nervös alls när jag kom på morgonen. Började nu bli lite pirrig, och stressad. Hon trodde att de var sena, och som det kontrollfreak hon är, började hon oroa sig för om allt skulle bli som planerat. Efter att hon gjort First look med både hennes pappa Anders & Alex, så lade sig nervositeten lite. Hon sa själv att hon inte hade klarat av att se Alex första gången i Kapellet.


Jag rekommenderar alltid att göra first look helt själva, för att faktiskt kunna slappna av helt och låta känslorna styra. Brudföljet kan alltid sluta upp senare för att vara med på bild allihop. Likaså brukar jag ge förslag att lämna brudbuketten bredvid, då den brukar vara i vägen och bruden kan inte röra sig lika fritt.

Porträtt vid kapellet

Vi valde att ta porträtt innan vigseln då det passade bäst in i vårt körschema. Vigseln var vid 16, och vid 17 skulle vi vara tillbaka i festlokalen. Exakt när man skall ta porträtt spelar inte så stor roll, utan det viktigaste är att man avsätter tid för det. Innan vigseln kan det dock vara lite mer nerver, så därför brukar jag rekommendera efteråt om det passar. Det fanns så mycket magiska fotoplatser runt om hotellet och kapellet, men på grund av stormen valde jag att vara i ett skogsbryn, bakom kapellet. Där var det lä, nära till brudkammaren och inga andra människor.

Vigsel i St: Olofs kapell

St: Olofs kapell är litet, familjärt och tar nästan andan ur en när man kliver in. Som känt är jag en väldigt känslostyrd person, och grät som vanligt mest av alla när kyrkklockorna tystnade. Kyrkliga vigslar är så mäktiga och vackra, att få kan hålla tillbaka.

Kärlek från nära & kära

This is a paragraph. Click edit and enter your own text. You can make changes like making the text bold, underline or italic. This is a great place for you to tell your clients more about your story and to describe the type of photographer you are. You can come back at any time to make more changes.

Mingel & middag på hotel tylösand

Efter vigseln bar det av till festlokalen för mingel, och alla älskar väl mingel? Det gör i alla fall jag och här fick jag en chans att lära känna alla som jag senare skulle träffa på dansgolvet

Middag i festlokalen

Efter minglet väntade det middag i festlokalen som var så fint utsmyckad av den äldre generationen till brudparet. Jag älskar ju verkligen dekorationer och brukar i regel lägga ganska mycket tid för att få de bilderna riktigt bra. Middagen inleddes av brudparet & shot, talet avslutades med att brudgummen sade "in i dimman", och in i dimman skulle vi. Eller kanske inte jag, men jag fick följa med när de andra drog in i dimman!

som sagt, In i dimman!

Som Alex inledde middagen, så kom det att bli. Jag älskar festsugna människor och inte minst sagt detta gänget. Det finns inget jag tycker är roligare än att trängas på dansgolvet med alla gäster och fånga den kanske bästa tiden på hela dagen. All nervositet är borta och båda brudparet, brudföljet, föräldrar och alla gäster njuter till max! Mer fest åt folket!


Festen inleddes med liveband som var signerat Tylösand. Första gången jag pratade med Bella nämnde hon dem som att det var en självklarhet att jag visste vilka det var. Jag hade ingen aning vad jag skulle förvänta mig, och om ni vill ha ett coverband som spelar precis det ni ber om kan jag verkligen rekommendera Duojag!